La nostra història

La Gironina SCCL és una Cooperativa de fabricació de pinso per a bestiar, fundada l’any 1984, fruit de l’associació de diferents ramaders de la zona.

Disposem de dos centres de producció a Salt i Sant Gregori (Girona) i d’un Centre Dispensador de Medicaments Veterinaris.

Hem fet esforços en inversió per tal d’innovar els processos productius: Actualització dels programes informàtics de producció i gestió, així com la implementació dels darrers avenços en tècniques d’analítica via infrarrojos (NIR), amb anàlisis immediats, de tot tipus de cereals, pinsos i farratges.

El resultat de tot això es tradueix en l’alta qualitat dels nostres productes, avalats per diferents certificacions concedides per les entitats CALITAX i EUROFINS.

Fabriquem aliments per a tot tipus d’animals de granja i comercialitzem aliments per a la majoria d’animals de companyia.

– Avicultura tant de carn com de posta. Estem altament especialitzats en reproductores.

– Porcí en totes les diferents fases i possibilitats.

– Boví de carn i de llet. Especialistes en barreges.

– Oví i caprí tant d’engreix com de producció de llet.

– Cunicultura

– Cavalls, etc…

Disposem de diferents presentacions del producte (farina, granulat. engrunes, mixt) i d’envasos (10,15,20,25…quilos) així com servei d’aliment a granel per tal d’atendre totes i cadascuna de les necessitats dels nostres clients i de la nostra xarxa de distribució.

Centre Dispensador d’ús veterinari situat a la Fàbrica de Sant Gregori, per a la venda a socis i tercers, de tot tipus de medicaments autoritzats per al tractament sanitari de les explotacions ramaderes.

Què és el NIR ?

NIR és l’acrònim de Near-Infrared (Espectroscòpia de l’Infrarroig Proper), i es una tècnica d’anàlisi química quantitativa, ràpida i econòmica.

Aspectes teòrics:

Es basa en l’anàlisi infrarroig proper, mitjançant el qual s’utilitza una multi-tècnica analítica que permet predir diversos factors de manera simultània. Un cop calibrat el NIR, l’espectròmetre és senzill d’utilitzar i operar. A més, aquest sistema permet una sèrie d’avantatges respecte als enfocaments tradicionals com són:

– Rapidesa

– Mètode no destructiu (ja que es tracta d’una anàlisi físic de la matèria)

– Cap o mínima  preparació de la mostra

– Alta precisió i fiabilitat

– Absència de reactius: en contrast amb les analítiques químiques, els reactius no són necessaris i no es produeixen residus.

L'analitica

Un Nir pot analitzar qualsevol material que contingui mol·lècules amb enllaços químics susceptibles d’absorbir en les freqüències de l’infrarroig proper.
Per tant, es podran analitzar tant matèries primeres utilitzades per a la fabricació de pinsos, els mateixos pinsos compostos acabats, i tot el grup d’aliments especials per animals, com son els farratges.

A l’actualitat, a LA GIRONINA S.C.C.L. s’analitza tota la matèria primera que entra i que serà necessària per a la fabricació de pinso. D’aquesta manera, es pot fabricar el pinso tenint en compte els resultats analítics reals, mitjançant els quals s’ajustaran les fabricacions.
Tanmateix, també s’analitza cada lot de pinso fabricat. Per tant s’assegura la qualitat de cada fabricació, a més de poder anticipar-nos a possibles errades tècniques.

Qué analitzem ?

MATÈRIA PRIMERA

 • Blat – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, P.e.).
 • Blat de moro – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, P.e.).
 • Carbonat de calci – (Humitat, calci)
 • Colza – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó )
 • Farina de Soja Extrusionada (Fullfat) – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, I.a.u )
 • Fosfat bicalcic – Humitat, Calç, fòsfor i fòsfor soluble en citrats)
 • Gira-sol, alta i baixa proteïna – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó )
 • Ordi – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, P.e. )
 • Pèsols – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, P.e. )
 • Soja – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó )
 • Sorgo – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Tanins i P.e.

PINSOS COMPOSTOS

 • Broïler color – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Cavalls – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Pollastre País – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Polletes – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Ponedores – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Porcs – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Reproductores – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Vaques – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)
 • Vedells – ( Humitat, Proteïna, Fibra bruta, Greixos, Cendres, Midó, Calç, Fòsfor)

Analitzador NIR

Conjunt d'espectres no tractats del calibratge del blat.

Representació tridimensional de les coordenades espectrals de les mostres del calibratge d'humitat del blat.

Valors del contingut d'humitat en blat via NIR, versus valors analítics de referència.

La Gironina, Sant Gregori

La Gironina, Salt

3 + 13 =

+34 972 428 129

Ctra. Les Planes Km. 4,700

17150 SANT GREGORI

+34 972 233 911

Paratge El Sitjà s/n

17190 SALT

08:00 AM

08:00 PMAVÍS LEGAL

Benvingut/da al lloc web de LA GIRONINA SCCL

A continuació t’exposem les condicions d’ús d’aquest lloc web. La navegació per lagironina.com t’atorga el rol d’usuari del mateix i, per tant, acceptes les clàusules detallades en aquest document.

 • IDENTIFICACIÓ

De conformitat amb el que disposa l’article 10 de la Llei 34/2002 de 11 de juliol, de Servicios de Sociedad de la Información y Comercio Electrónico, s’informa que lagironina.com és un domini propietat de LA GIRONINA SCCL, amb domicili social a Paratge el Sitjà s/n 17190 SALT i amb telèfon 972 428 129. Figura inscrita en el Registre General de Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, en el full num. GN-30, inscripció 1ª, CIF F17083924.

 • NORMES D’UTILITZACIÓ

L’usuari es compromet a fer un ús adequat i lícit del lloc web, així com dels continguts i serveis, de conformitat amb la legislació aplicable en cada moment, la moral i bons costums generalment acceptades i l’ordre públic.

Queda prohibit realitzar, per la teva banda, qualsevol acció que pugui provocar alteracions dels continguts d’aquest lloc web, o un mal funcionament del mateix, inclosa la introducció de virus o similars.

 • PROPIETAT INTEL·LECTUAL

Les pàgines del lloc web i la informació o els elements que conté, incloent textos, documents, fotografies, dibuixos, representacions gràfiques, bases de dades, vídeos, logotips, marques, noms comercials o altres signes distintius, estan protegits pels drets de propietat intel·lectual o industrial, dels quals, LA GIRONINA SCCL o les empreses del seu grup en son titulars o amb llicències legítimes.

Queda prohibida qualsevol modalitat d’explotació, incloent qualsevol tipus de reproducció, distribució, cessió a tercers, comunicació pública i transformació, mitjançant qualsevol tipus de suport o mitjà sense l’autorització prévia i expressa.

 • RESPONSABILITAT

La nostra intenció és la d’oferir un lloc web amb un funcionament continuat i de màxima qualitat.

En qualsevol cas, t’informem que no podem garantir l’accés continuat i que les pàgines es poden trobar impedides o interrompudes per factors o circumstàncies alienes a la nostra voluntat.

LA GIRONINA SCCL, no es fa responsable de la informació i altres continguts integrats en espais o llocs web de tercers, accessibles mitjançant enllaços, hipervincles o links.

LA GIRONINA SCCL, no es fa responsable dels perjudicis que es poden derivar, entre d’altres, de:

 • Interferències, interrupcions, errades, omissions, avaries telefòniques, retards, bloquejos o desconnexions en el funcionament del sistema, motivades per deficiències, sobrecàrregues i errades en les linies i xarxes de telecomunicacions
 • Intromissions il·legitimes mitjançant l’ús de programes malignes de qualsevol tipus o a través de qualsevol mitjà de comunicació.
 • Ús indegut o inadequat del lloc web.
 • Errades produïdes per un mal funcionament dels navegadors o per l’ús de versions no actualitzades dels mateixos.

L’usuari, en cas de causar danys i perjudicis per un ús il·lícit o incorrecte del lloc web, podrà ser reclamat pels danys i perjudicis causats.

Així mateix, l’usuari respondrà davant de qualsevol dany i perjudici que es derivi de l’ús per la seva part de robots, spywares o eines similars emprades per tal de demanar o extreure dades, o de qualsevol altra actuació per part seva que imposi una càrrega no raonable sobre el funcionament del lloc web.

 • LEGISLACIÓ

Qualsevol controvèrsia que sorgeixi o tingui relació amb l’ús del lloc web, serà sotmesa a la jurisdicció no exclusiva dels jutjats i tribunals espanyols.


 

Santi Morales

Web Designer

santi.morales@movistar.es